EKO-OKNA.MD
Ferestre, geamuri de balcoane, loggii

Instalarea ferestrelor din plastic într-o casă din lemn

Geamuri la prețuri rezonabile.

Instalarea ferestrelor din plastic într-o casă din lemn

Care sunt mai bune?

Ferestrele noastre vă permit să vă simțiți întotdeauna confortabil și cald în apartamentul dvs.

 

Planificați sau comandați o instalație, ați decis să instalați ferestre din plastic într-o casă din lemn cu propriile mâini? În orice caz, este important să știți cum să o faceți corect, pentru a nu face o greșeală sau pentru a controla munca maeștrilor. În caz contrar, dacă nu într-o lună, atunci în șase luni veți întâlni proiecte în locuințe, distrugerea structurilor ferestrelor.

Observăm în prealabil că instalarea ferestrelor din plastic într-o casă din lemn poate fi realizată cu adevărat pe cont propriu, mai ales dacă dețineți cu încredere tâmplărie, Instrumente de tâmplărie. Aceasta încheie scurta introducere și ajunge la subiect.

Cum se instalează corect o fereastră din plastic într-o casă din lemn? Cu carcasă

Cum se instalează plastic fereastră

  • Pentru a face treaba eficient și fiabil, trebuie să utilizați nu numai instrucțiuni pas cu pas sau videoclipuri. Este important să înțelegem natura procesului, de ce sunt alese aceste și nu alte materiale, scheme, soluții tehnice. Între lemn și alte materiale de construcție – piatră, cărămidă, beton – există o diferență fundamentală.
  • Fibrele de lemn conțin apă într-o formă nelegată în canale, precum și într-o formă legată – în pereți. Primăvara și vara, apa reprezintă 30-70% din greutatea totală a unui copac proaspăt tăiat. Dacă tăierea a fost efectuată iarna, lemnul a fost pregătit (uscat), conținutul de umiditate scade, dar un proces lung de contracție a buștenilor sau grinzilor așezate într-o cabină de bușteni este inevitabil.

 

O casă din lemn cu un etaj stă vertical cu 10-12 cm sub propria greutate pentru primul an. Acesta este sfârșitul procesului intensiv, dar schimbarea dimensiunii elementelor din lemn continuă încă 10 sau mai mulți ani. În plus față de contracția verticală, buștenii dintr-o cabină de bușteni pot «povești» orizontal, deoarece la uscare apar forțe de răsucire. La colțurile casei, buștenii sunt fixați cu încuietori și nu se permit reciproc să se deformeze, cu toate acestea, la marginile deschiderii ferestrei, forța de fixare reciprocă este slăbită.

Soluția problemelor descrise este răspunsul principal la întrebarea cum se instalează ferestrele din PVC într-o casă din lemn. Dacă nu se iau măsurile necesare, atunci după o lună sau un an, contracția și deformarea elementelor din lemn vor duce la blocarea obloanelor, distrugerea stratului de spumă de montaj și apoi a structurii ferestrei.

Carcasă (Gavrila)

  • Soluția este plasarea cadrului ferestrei din PVC într-un cadru solid dur (carcasă, cadru fereastră), care va proteja împotriva influențelor mecanice atunci când lemnul se micșorează. În același timp, un spațiu de contracție este lăsat peste partea superioară a carcasei, al cărui nume dezvăluie scopul.
  • Și pereții laterali ai cadrului ferestrei sunt conectați la pantele deschiderii ferestrei nu printr-o conexiune rigidă, ci printr-o conexiune glisantă cu canelură. Acest lucru va permite cabinei de bușteni să se așeze treptat; glisați în jos fără a crea presiune asupra cadrului din PVC.
  • În același timp, elementele casei de bușteni sunt ținute în siguranță într-o îmbinare verticală și exercită presiune numai pe cadrul dur din lemn. Iar rama ferestrei din metal-plastic nu suferă o presiune excesivă și nu se deformează.
  • Pentru a face carcasa corect este de 90% din răspunsul la întrebarea cum să puneți ferestrele din plastic într-o casă din lemn. Și vom da un răspuns complet la aceasta. Dar, înainte de a prezenta instrucțiuni pas cu pas despre cum să realizați și să montați un pervaz, cum să fixați ferestrele din plastic într-o casă din lemn, să ne concentrăm pe scurt pe trei puncte.

 

Doriți să obțineți o ofertă fierbinte? Comandați un apel invers

 
 

Când okosyachka nu este nevoie?

  • Casele din lemn sunt adesea numite case prefabricate. Nu trebuie să monteze un cadru dur în deschiderile ferestrelor, cadrul este proiectat astfel încât să nu creeze presiune asupra ferestrei.
  • În ceea ce privește casele din bușteni rotunzi sau grinzi lipite profilate, maeștrii exprimă opinii diferite. O mică parte din experți susține că carcasa este necesară în toate cazurile. Principalul grup de specialiști este în favoarea instalării obișnuite (fără pervaz) a ferestrelor în case din grinzi lipite.
  • Și în cabinele din bușteni din bușteni rotunzi, este abandonat numai dacă lemnul a fost uscat la 8-10% umiditate. O altă fereastră nu este necesară în casele vechi din lemn, adică atunci când a fost deja instalată cu mulți ani în urmă.
  • Ați decis să înlocuiți ferestrele cu cele din plastic, durabile și funcționale? Faceți acest lucru, dar renunțați la problemele și cheltuielile suplimentare ale unei carcase noi dacă cea veche este în stare bună.

Ce ferestre să pună не нужно într-o casă de lemn?

  • Mare în zonă. Dacă visezi vitralii, ferestre panoramice, atunci nu construi o casă din lemn.
  • Nu uitați că bogăția materialelor moderne de finisare vă va permite să stilizați o structură de cărămidă sau beton sub una din lemn.
  • Dacă sunteți configurat fundamental pentru o cabină de bușteni și lemn natural, atunci concentrați-vă pe ferestrele standard cu 2-3 caneluri.

 

În care zona de deschidere montați o fereastră

  • Întreaga poveste ulterioară despre cum să inserați ferestre din plastic într-o casă din lemn se bazează pe o casă simplă de bușteni.
  • În acesta, cadrul ferestrei este montat în centrul capătului buștenilor din deschidere.
  • Dacă este planificată izolarea casei cu un finisaj de fațadă, atunci locul de instalare este deplasat spre exterior în profunzime.Fereastra este întotdeauna instalată într-o zonă caldă, apoi pantele nu vor îngheța, condensul nu va apărea pe ele.

 

Preț Special

5% reducere

Pe ferestre din plastic în Chișinău

Când comandați online de pe site

Termenii promoției

 

Materiale, dimensiuni ale elementelor carcasei și ferestrelor numai lemnul uscat de înaltă calitate este utilizat pentru fabricarea elementelor ferestrelor. În camera de uscare, trece etapa de contracție și nu este supusă unor deformări suplimentare. Elementele carcasei superioare și inferioare diferă de cele laterale prin faptul că nu au un vârf cu secțiune pătrată cu latura de 45-50 mm. materialul pentru fabricarea elementelor superioare și inferioare este o placă planificată cu grosimea de până la 70 mm.

Если для боковых элементов шип изготавливается отдельно (типы обсад описаны ниже), потребуется доска толщиной 90 мм и брусок соответствующего сечения. Если же боковой элемент изготавливается цельным, то исходным материалом служит сухой квадратный брусок со стороной 145-150 мм.

Este mai ușor să înțelegeți cum să puneți ferestrele din plastic într-o casă din lemn, cum să determinați dimensiunea elementelor, folosind exemplul de calcul pentru un caz standard: lăsăm un spațiu pentru contracție de 5 cm de sus. acest lucru se face pe baza calculului cu o marjă în general, casa se va micșora cu 10-12 cm, iar aproximativ o treime din coroanele casei de bușteni sunt deasupra deschiderii ferestrei. Nu uitați că pereții laterali cu vârfuri de 20-30 mm vor intra în încuietorile pomului și pervazului ferestrei.

Rama ferestrei din PVC trebuie să se încadreze în perimetrul interior rezultat al carcasei, ținând cont de lățimea cusăturii de montare până la 4 cm de jos și de sus și până la 2 cm pe laturi. Nu uitați, desigur, de înălțimea profilului de susținere a ferestrei din plastic, care este recomandat să se utilizeze.

Типы и tehnologia de fabricare a carcasei (okosyachki)

  • Tipurile din punte și din monolitul spike practic nu diferă în ceea ce privește intensitatea forței de muncă, prețul și calitatea rezultatului. Prin urmare, alegerea dintre ele este prerogativa maestrului, care îi place și este mai convenabilă. Opțiunea, Bara ipotecară este mai ieftină, necesită mai puțin timp pentru a lucra. La urma urmei, dacă elementul carcasei este făcut monolitic, atunci trebuie să cumpărați cherestea scumpă uscată și de înaltă calitate.
  • Cu o bară ipotecară, este mult mai ușor să cumpărați plăci și bare ieftine în raport cu bara, care nu necesită tâmplărie suplimentară. Efectuând rolul unui vârf, bara este fixată cu șuruburi pe placă, totul este simplu. Dar astfel de pereți laterali au și dezavantajul evident al unei fante.
  • Desigur, izolația se potrivește în gol, astfel încât această metodă de aranjare a ferestrei este adesea folosită, are dreptul la viață. Dar principiul este mai ieftin și mai rapid, ceea ce înseamnă că rezultatul final este mai rău, de asemenea, nu este anulat.

Pregătirea deschiderea ferestrei și ansamblul carcasei

    • În funcție de tipul de carcasă ales, canelurile sau vârfurile sunt decupate pe capetele laterale ale deschiderii ferestrei. Pentru aceasta se folosește un ferăstrău cu lanț sau un ferăstrău circular.

Pentru a facilita îndepărtarea excesului de lemn, atunci când tăiați canelura, procedați după cum urmează: nu numai două linii sunt tăiate de-a lungul marginii viitoarei caneluri, ci 4 sau 5 linii.

Inciziile interne fac mult mai ușor să eliminați partea inutilă. Dacă există un ferăstrău circular compact în trusa de scule, te vei sătura să-l folosești mult mai puțin. Mergeți pe toată lungimea canelurii sau a vârfului cu o dalta pentru a obține suprafețe netede.

    • Producem elementele laterale, superioare și inferioare ale cadrului ferestrei.

Dacă opțiunea este selectată în punte sau în monolitul spike, atunci vă recomandăm să lucrați în atelier, este mai convenabil și mai rapid. Pentru articularea elementelor carcasei, sunt prevăzute vârfuri la capetele pereților laterali, iar prin caneluri sunt prevăzute elemente orizontale.

Dacă este necesar să tăiați o canelură pe peretele lateral de-a lungul întregii lungimi, procedați în același mod ca cel descris la punctul 1. Între cele extreme, se fac alte 2-4 tăieturi medii cu un ferăstrău circular manual. După aceea, este mult mai ușor să spargeți excesul cu o dalta și să rafinați suprafețele.

    • Izolarea perimetrului deschiderii

Se folosește aceeași izolație, care este așezată între coroanele iutei cabinei de jurnal, lână de in. Este mai bine să lipiți foaia în poziție, astfel încât izolația să nu se miște în timpul lucrărilor de instalare ulterioare.

 

    • Instalarea elementelor pervazului începe cu o placă de pervaz
    • Apoi, butonul este adus în golul superior pentru a-l coborî pe vârfurile pereților laterali după instalarea acestuia din urmă
    • Instalați pereții laterali

Dacă se folosește o bară ipotecară, atunci mai întâi este plasată în canelură, apoi este instalată o placă și aceste elemente sunt conectate cu șuruburi. Două șuruburi în partea de sus și două în partea de jos a plăcii sunt suficiente. Dar maeștrii înșurubează elementele de fixare și la fiecare 12-15 cm. principalul lucru este să nu treceți prin bară în perete cu un șurub autofiletant.

  • Coborâți butonul și conectați pereții laterali cu elemente orizontale ale ferestrei cu șuruburi

Același principiu se aplică aici: conectăm elementele carcasei, dar nu atașăm carcasa la pereți! Acesta este aproape sfârșitul descrierii caracteristicilor de instalare din temă. Ferestre din Plastic într-o casă din lemn. Faptul este că instalarea ulterioară a structurii ferestrei nu diferă mult de ordinea de lucru într-o casă de cărămidă sau piatră. Și în punctul în care există o diferență, se va observa.

Tipuri de ferestre din PVC

Balconul glazurat și loggia sunt protecție împotriva prafului, precipitațiilor, vânturilor, păsărilor.
face o alegere în metoda de balcoane geamuri și loggii

 

 

Instalarea unei ferestre din PVC într-un cadru de fereastră

Carcasă (Gavrila)

    • Pregătirea

Demontăm obloanele pliabile ale ferestrelor livrate, scoatem fereastra cu geam termopan din obloanele oarbe. Vă recomandăm să faceți acest lucru în toate cazurile, chiar și atunci când este planificat să atașați cadrul la carcasă nu prin profil cu șuruburi, ci cu plăci de montare. Structura ferestrei fără sticlă este mult mai ușoară, deci este mai ușor să instalați și să reglați nivelurile.

    • Instalăm cadrul în Deschidere, cu ajutorul unor pene îl setăm pe niveluri orizontale și verticale
    • Fixăm cadrul pe fereastră

În această parte a lucrării există o caracteristică a instalării ferestrelor din plastic într-o casă din lemn în raport cu clădirile din piatră:

  • Lungimea șuruburilor este selectată astfel încât elementele de fixare să nu treacă prin placa carcasei
  • Linia verticală de introducere a elementelor de fixare este deplasată din centrul feței de capăt a peretelui, astfel încât să nu cadă în vârf (un element structural relativ subțire) în caz contrar, schema, ca și în casele din alte materiale, este similară cu șuruburile sunt introduse la fiecare 50-60 cm, dar nu mai aproape de 10 cm de colțurile deschiderii.

 

 
 
  • Tratăm golurile cu antiseptic
  • Instalăm ferestrele în poziție
  • Suflăm spațiul de spumă dintre cadru și cadrul ferestrei.
  • Ne oprim o zi până când spuma se solidifică
  • Am pus izolația în spațiul de montare deasupra vârfului carcasei
  • Cusătura de montare și izolația sunt protejate de folii, benzi sau panouri rezistente la vapori și umiditate de lumina ultravioletă.
  • Am stabilit refluxul, pervazul ferestrei, platbands, tăiați pantele.

Acordați atenție opțiunii de a utiliza platbands nu numai în exterior, ci și în interior, această posibilitate este adesea uitată. Împreună cu panourile decorative din lemn, plăcile din cameră creează un mediu organic, frumos și în același timp practic pentru fereastră. Cu toate acestea, nu există tovarăși Pentru gust și culoare, tăiați pantele după cum doriți.

Acum știi cum să instalezi ferestre din plastic într-o casă din lemn cu propriile mâini, cum să verifici cunoștințele și munca meșterilor angajați. Suntem siguri că casa se va dovedi caldă și luminoasă și va fi o plăcere să trăiești în ea!

phone_callback

Sfaturi profesionale

Dacă aveți nevoie să instalați ferestre din plastic în Chișinău pe balcon într - un apartament din țară sau în casă, atunci compania noastră eko-okna.md el va fi bucuros să ofere asistență calificată în această chestiune.

+373 605 50 111, +373 684 49 959

Comandă un apel
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
Имя*
Email
Введите комментарий*